31 de des. 2013

Rituals cap d'any


No sé si serà cert o no però sempre he sentit comentar, en un dia com avui, que es important fer algún ritual per tenir una bona sortida i millor entrada d'any, hi creieu??

Us en poso algún i si funciona, ja m'ho direu!!!! ;)




Ritual per tenir bona sort amb els diners el proper any
L'or sempre ha estat un símbol de poder, una tradició es introduir un anell d'or en una copa de champagne amb la que brindarem el dia d'any nou amb la finalitat d'aconseguir éxit econòmic.
Una altra costum es tenir uns bitllets a la mà mentre fem les 12 campanades.
Segons altres cultures, tenir diners a la sabata durant les 12 campanades pot atreure la Diosa Fortuna.


Per atreure l'amor
Segons la nostra tradició, el color vermell es per atreure l'amor. Durant les festes de Nadal, decorar la taula amb la presència d'aquest color, papers, espelmes, farà que no falti l'amor a la nostra família.
Porta roba interior d'aquest color, un cordó o algo lligat al nostre cos també ens portarà sort amb l'amor.
Una altra tradició, es posar un cordó vermell a la foto de la persona estimada i dormir amb ella sota el coixí la nit del 31 de desembre.

Per tenir bona salut
Encendre espelmes de color verd a taula, color de la natura, que simbolitza l'aire pur i saludable i també el color típic nadalenc juntament amb el vermell i el daurat. Per tant, ja tenim presents els tres colors que han de decorar la nostra taula per tenir, salut, amor i diners.

Pau i concordia familiar
Una mica de canela en branca col.locada en un drap vermell i guardada en un calaix durant tot l'any, donarà armonia i tranquilitat a casa.

Viatges afortunats durant l'any nou
A Rumania, una tradició molt antiga per tenir bons viatges es fer la maleta i durant el pas de l'anu vell al nou, sortir de casa amb ella, donant una volta per entrar un altre cop quan està començant l'any nou.

Desitjos complerts
Amb l'ampolla buida amb la que els comensals brindaran la nit de cap d'any, totes les persones que han begut d'ella han d'agafar un paper i escriure en secret un desitg pel pròxim any. Tots els papers s'han de posar dins l'ampolla i es tapa bé. Llençar desprès en una corrent d'aigua ja sigui mar o riu.
Discutit es l'origen de la tradició dels 12 raims però es diu que menjats durant les 12 campanades i demanat un desitg per cada una, ens donarà sort.

Per fer marxar la mala sort
Escriure en un paper les coses dolentes que han passat durant l'any que acaba, inclús les que han passat al llarg de la nostra vida i desprès cremar-ho, farà desterrar tot lo dolent que ens ha passat.
En alguns paisos llençar un got d'aigua al carrer quan sonen les 12 campanades, es símbol de llençar les penes i llàgrimes fora de la nostra vida.
A d'altres paisos, obren les finestres perquè la energia negativa i la mala sort sorti de cada deixant entrar la bona. Una altra versió es obrir i tancar portes.

Funcionin o no, faran que passem una estona divertida en família i si en treiem algo de positiu, millor que millor, no creieu???

Que sigueu molt feliços!!!!!!! i que tingueu una feliç entrada i un molt bon any 2014!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada